Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Indre Sogn torsdag 14.12.2017

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær forsiktig i leområder med fokksnø. Større skred er vanskelig å løse ut, men kan forekomme ved stor tilleggsbelastning.

Skredfarevurdering

Det vart mindre vind enn forventa onsdag og det ligg difor framleis mykje laussnø igjen i overflata. Det kan finnast små mjuke nysnøflak i leområder. Det var rim frå tysdag på snødekket men dette låg på mjukt underlag og det forventast ikkje at det utgjer noko skredproblem. Eldre fokksnø flak i austvendte heng kan også vere mogeleg å påverke med stor tilleggsbelastning. Faregraden vert vurdert til 2-moderat.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 13. desember 2017

Observatørar melder om mykje turr laussnø i overflata og at vind frå SØ onsdag flyttar snø inni nordvestvendte heng der det vert danna flak Tysdag vart det meldt om overflaterim.

Det finst eit lag med kantkorn under skare i snødekket, men det har ikkje vore ansett som problematisk enno. Kantkorn er mest utvikla der snødekket er tynt.

Ingen observasjonar av skred siste 3 døgn

Tysdag var det kaldt fint vinterver med danning av rim og tåkerim. På onsdag formidag bles det 5 m/s frå SØ på Spørteggbu (1585 moh). Observatørar melder om lett snøfokk i Engjadalen, Luster.

Fjellvær

Onsdag 13. desember 2017

5 mm i døgnet, opp mot 15 mm i mest utsatt område. Liten kuling fra sør. -12 °C til -4 °C på 1400 moh. Skyet. vind varierende mellom S-SV

Torsdag 14. desember 2017

Oppholdsvær. Frisk bris fra øst, endring til bris fra nord om ettermiddagen. -13 °C til -5 °C på 1400 moh. Skyet. Varmest i ytre størk, gradvis kaldere utover dagen.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS